KTM kondigt met veel genoegen haar nieuwe partnerschap met Infront Moto Racing aan. De twee bedrijven gaan de komende twee jaar samen het FIM Europe Junior e-Motocross Championship organiseren.

Dit nieuwe Europese racekampioenschap vindt plaats tijdens het prestigieuze FIM Motocross World Championship en vormt een nieuwe categorie waarbinnen de volgende generatie racers het op elektrisch aangedreven junior motocross-machines tegen elkaar opnemen. KTM neemt vol trots het voortouw als het gaat om innovatie binnen de e-mobiliteitssector. Het nieuwe kampioenschap past perfect binnen het streven van KTM om jong talent te ondersteunen bij hun ontwikkeling en vormt een uitgelezen kans om de READY TO RACE-filosofie en -toekomstvisie van KTM uit te dragen. 

Na de integratie van de vriendschappelijke KTM SX-E 5 KTM Junior Supercross-racewedstrijden in de AMA Supercross Championship en de kans om op de KTM SX-E 5 deel te nemen aan de Mini-E-categorie van de juniorkampioenschappen in de VS is het FIM Europe Junior e-Motocross Championship de volgende grote stap van KTM binnen de internationale competitie voor elektrisch aangedreven motocross-motorfietsen. Het FIM Europe Junior e-Motocross Championship dat uit vijf rondes bestaat en is bedoeld voor rijders tussen de zes en acht jaar oud, gaat van start tijdens de FIM Motocross of Nations in Italië in september. Het nieuwe kampioenschap biedt jonge rijders de kans om op de KTM SX-E 5 hun vaardigheden op Grand Prix-circuits te ontwikkelen in hetzelfde weekend als waarin de beste motocross-atleten ter wereld het tegen elkaar opnemen.

De winnaar van het FIM Europe Junior e-Motocross Championship van 2021 ontvangt een ultra-exclusieve en heel speciale prijs: de kans om drie dagen met het factory-raceteam op te trekken. Als de kampioen van 2021 een KTM SX-E 5-racer is, mag hij/zij meelopen met de wereldkampioenen van het vooraanstaande Red Bull KTM Factory Racing-team voor een exclusieve trainingservaring op maat. Bovendien ontvangen alle jonge racers aan het kampioenschap die op een KTM rijden, een speciaal deelnamepakket bestaande uit een pet, fles, t-shirt, paraplu en pitboard met KTM-logo. Alle juniorraces die binnen deze klasse aan het kampioenschap deelnemen, krijgen de kans om gesprekken te voeren en track walks (tijdens raceweekenden) uit te voeren met enkele van de grootste professionals uit de racewereld. De on-track sessies voor de nieuwe klasse omvatten een vrije en tijdtraining, gevolgd door twee motos op een aangepaste versie van elke Grand Prix-baan. 

Ons toegewijde e-technologieteam bij O&O werkt al vanaf ongeveer 2005 aan e-mobiliteitsoplossingen. Modellen zoals de KTM FREERIDE E-SX en E-XC werden al bijna 10 jaar geleden aangekondigd. In 2015 werd ook de KTM FREERIDE E-SM aangekondigd. Sindsdien is KTM toegewijd gebleven aan deze sector en ontwikkelt het merk READY TO RACE-machines die worden aangedreven door moderne en geavanceerde elektrische technologie. De KTM SX-E 5 kwam in 2019 op de markt en is een eersteklas READY TO RACE-motorfiets voor juniorrijders die is afgestemd op en kan meegroeien met jonge toekomstige racers. KTM gaf begin 2021 met de introductie van de elektrische loopfietsen FACTORY REPLICA STACYC 12eDRIVE en 16eDRIVE een extra impuls aan het e-mobiliteitsgedeelte van haar assortiment. De betrokkenheid van KTM bij de nieuwe Junior e-Motocross-categorie van FIM Europe is het volgende hoofdstuk op het gebied van e-mobiliteit binnen het bedrijf. 

Kijk op www.junioremotocross.com om je op te geven voor het FIM Europe Junior e-Motocross Championship van 2021. 

Florian Burguet, Vice President KTM Global Marketing
"De kern van KTM AG en zijn merken is altijd onze passie geweest om nieuwe mensen kennis te laten maken met offroad-racen en de ontwikkeling van junior racers, en daarom is deze nieuwe FIM Europe Junior-serie ongelooflijk belangrijk voor ons. Veel van de hedendaagse professionele racers, ongeacht het merk dat ze momenteel vertegenwoordigen, begonnen hun racereis op een van onze Sportminicycles. Dankzij een compleet motorcross-productassortiment kunnen jonge racers hun carrière beginnen op onze juniormotoren en hun weg vervolgen op zowel 2-takt- als 4-takttechnologie naar het hoogste niveau van Grand Prix Motocross of Supercross. Als wereldwijde offroad-marktleider vinden we het echter de verantwoordelijkheid van KTM AG om de implementatie van elektrische motorcrossvoertuigen onder jonge racers te ondersteunen, promoten en versnellen en alternatieve vormen van racen aan te bieden. Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk en we zijn blij om de mogelijkheden te omarmen met onze samenwerking met Infront Moto Racing voor het FIM Europe Junior e-Motocross Championship, omdat het een nieuwe opstap biedt in de ontwikkeling van de motorcrosssterren van morgen .”

David Luongo, Infront Moto Racing CEO
"Als promotor van het MXGP Wereldkampioenschap is Infront Moto Racing erg trots op deze aankondiging. KTM AG en zijn merken zijn altijd toonaangevend geweest op het gebied van motorcross. Deze nieuwe uitdaging leidt ons naar de toekomst van onze sport en zal de eerste stap zijn op een nieuwe weg. Altijd gerelateerd aan de ontwikkeling van jong talent, zijn we erg enthousiast om het MXGP Grand Prix-weekend te gebruiken om nieuwe technologieën te ontwikkelen en we twijfelen er niet aan dat deze nieuwe categorie de komende jaren zal groeien. Ik wil ook FIM Europe bedanken voor hun geweldige steun.”

Martin de Graaff, FIM Europe President
"Dit is een nieuwe ontwikkeling voor jonge rijders in het Motocross Kampioenschap. FIM Europe waardeert deze stap van KTM AG en Infront Moto Racing. Het zal geweldig zijn voor Junior rijders om hun carrière op deze manier te beginnen. Dit nieuwe kampioenschap past heel goed in de filosofie van KTM AG en haar merken en de toekomst van de autosport in het algemeen hangt af van de technische ontwikkelingen van allerlei soorten energiebronnen. We kijken uit naar de eerste races in dit nieuwe Junior e-Motocross Championship.”