De 2022 KTM 50 SX FACTORY EDITION laat jonge rijders direct genieten van zijn raceprestaties. Deze motor is geïntroduceerd tijdens het AMA Amateur National Motocross Championship, op de Loretta Lynn Ranch in de Verenigde Staten, en is uitgerust met een lange lijst aan premium onderdelen die duidelijk maken hoeveel de motor lijkt op de kampioenschapswinnende motoren van KTM-helden overal ter wereld. 

De KTM 50 SX FACTORY EDITION is een perfecte kennismaking met de prestaties en mogelijkheden die het volledige KTM SX-aanbod te bieden heeft. De motor is nu beschikbaar in 2022-kleuren en is gebaseerd op het succesvolle platform dat vorig jaar is geïntroduceerd. Dit is een motor die door en voor racers is ontworpen.

Deze volbloedracemachine biedt dezelfde competitieve voordelen als de grote FACTORY EDITION-motoren en is uitgerust met eersteklas onderdelen. De KTM 50 SX FACTORY EDITION voor 2022 legt de lat extreem hoog, onder andere door geavanceerde WP-vering, hoogwaardige remmen, een FMF-uitlaatsysteem, CNC-gefreesde aluminium onderdelen, minimalistisch design om gewicht te besparen en Dunlop Geomax MX53-banden.

Dat de KTM 50 SX de status FACTORY EDITION heeft, wil zeggen dat de uitrusting afgeleid is van vergelijkbare machines op de hoogste raceniveaus ter wereld. Andere toevoegingen waardoor de KTM 50 SX FACTORY EDITION zo veel mogelijk op zijn ‘grote broers’ lijkt, zijn het blauwe, griprijke racezadel en de race-geïnspireerde dessins en kleuren.

KTM 50 SX FACTORY EDITION - HIGHLIGHTS
// Speciale FACTORY EDITION-ontwerp
// FMF-uitlaat
// FMF-demper
// Blauw zadel met hoge grip
// Kleiner achtertandwiel
// CNC-gefreesde koppelingsdeksel
// CNC-gefreesde ontstekingsbescherming
// Geoptimaliseerde sproeier
// Speciale koppelingsconfiguratie
// Grijze handgrepen
// Kettinggeleider met oranje elementen
// Dunlop Geomax MX 53-banden

Er is bijna geen betere locatie denkbaar om deze exclusieve KTM 50 SX FACTORY EDITION voor 2022 te introduceren dan op het 2
021 AMA Amateur National Championship op Loretta Lynn. Dit evenement is het grootste evenement in de amateurmotorsport en is dus de perfecte plek voor een motor die zo op racen is gericht.

De KTM 50 SX FACTORY EDITION voor 2022 zal vanaf augustus 2021 verkrijgbaar zijn.